Riešenie

Každodenné varenie
Nižšie sú uvedené najčastejšie používané funkcie varenia a popis každej z nich. Pre dosiahnutie čo najlepších výsledkov pridávame odporúčania, ako a prečo ich používať.
 | Konvenčné varenie (horný a spodný ohrev)
Pre každodenné varenie na jednej úrovni. Vhodné pre každý pokrm a nádobu.
Odporúčané použitie:
- Používajte iba 1 úroveň, aby sa teplo rovnomerne rozložilo nad a pod riadom. Ďalšia úroveň by blokovala teplo
|
 | Pravý horúci vzduch
Na každodenné varenie až na 3 úrovniach súčasne. Ventilátor distribuuje horúci vzduch na rovnomerné varenie jedla bez toho, aby sa pachy rôznych jedál miešali.
Odporúčané použitie:
- Nastavte teplotu o 20 ºC nižšiu ako pri klasickom pečení
|
 | Vlhký teplovzduch
Získajte ľahké a nadýchané výsledky pri pečení na jednej úrovni. Dobré na koláče, sušienky a sladké pečivo. Šetrí energiu využívaním zvyškového tepla.
Odporúčané použitie:
- Počas pečenia nechajte dvierka zatvorené, aby sa v rúre udržala vlhkosť
|
 | Spodný ohrev
Rovnomerne upečené jedlo zospodu. Vhodné na pizzu alebo koláč a na dokončenie koláčov alebo quiche.
Odporúčané použitie:
- Použite spodnú úroveň roštu
|
 | Gril (plný gril)
Zeleninu a mäso rovnomerne ugrilujte alebo opečte. Vhodné aj na opekanie chleba.
Odporúčané použitie:
- Použite hornú úroveň roštu
|
 | Turbo gril
Chrumkavá kôrka na väčších kusoch mäsa či hydiny s kosťou. Pomocou kombinácie horúceho vzduchu a horného ohrevu sa jedlo pripravuje rovnomerne z každej strany.
Odporúčané použitie:
- V rúre používajte strednú alebo spodnú úroveň roštu
- Použite tepelnú sondu na dosiahnutie najlepších výsledkov pri pečení mäsa/pečení
|
 | Gratinovanie
Jedlá ako sú lasagne alebo gratinované zemiaky, zľahka opečte, aby bol povrch chrumkavý a vnútri krémový.
Odporúčané použitie:
- V rúre použite strednú úroveň roštu
|
Varenie na pare
Para môže posunúť vaše varenie na vyššiu úroveň – zachováva jemnosť a vlhkosť vo všetkých pokrmoch od hydiny a pečiva až po pudingy a casserole. Ak má vaša rúra vybavená parnými funkciami, nižšie nájdete informácie o ich používaní.
 | Steamify®
Na každodenné varenie na pare. Rúra automaticky upravuje úroveň pary na základe zvolenej teploty. Varenie v pare zachováva živiny a zvýrazňuje chuť akéhokoľvek jedla.
Odporúčané použitie:
Zistite viac o tom, ako používať Steamify®. |
 | Vlhkosť vzduchu
Kombinácia horúceho vzduchu a pary vytvára jemné, šťavnaté mäso alebo chrumkavý chlieb a pečivo so zlatistou kôrkou. V závislosti od modelu vašej rúry môžete mať pri pečení až štyri úrovne vlhkosti.
K dispozícii sú 4 úrovne vlhkosti:
-
Nízka: Na akýkoľvek nákyp, hydinu alebo mäso
-
Stredná: Na prípravu duseného mäsa alebo rebier, chleba alebo sladkého kysnutého cesta
-
Vysoká: Na jemné jedlá, ako je puding, koláče, teriny a ryby
-
Plná para: Kombinácia pary a tepla. Vhodné na zeleninu, hydinu, mäso a casserole
Prečítajte si viac o varení v pare. | |
|
 | Regenerácia (ohrievanie)
Para zabraňuje vysychaniu. Jemne ohrieva potraviny, čím zachováva ich chuť a textúru. Vhodné aj na starší chlieb a pečivo.
Odporúčané použitie:
- Umiestnite rošt do stredu rúry
Prečítajte si viac o tom, ako používať funkciu Steam Regenerating. |
 | SteamBake
Chlieb pečte rovnomerne za pomoci pary, aby bol vnútri vláčny a na povrchu chrumkavý. Vhodné pre akýkoľvek druh chlebového cesta. |
 | Pečenie chleba
Chlieb pečte rovnomerne, aby bol vnútri mäkký a na povrchu chrumkavý, a občas ho premiešajte. Vhodné pre akýkoľvek druh chlebového cesta.
Zistite viac o tom, ako piecť chlieb s parou. |
 | Jogurt
Získajte smotanový, hustý domáci jogurt.
Odporúčané použitie:
- Pre väčšiu kyslosť varte jogurt v pare dlhšie
|
 | Sous-Vide
Varte pri presnej teplote vo vákuovo uzavretých vreckách, aby ste získali tú najlepšiu chuť a textúru. Vhodné na zeleninu, ryby, hydinu a mäso.
Zistite viac o varení pomocou Sous Vide . |
Príprava
Vaša rúra môže byť vybavená niekoľkými praktickými funkciami, ktoré vám ušetria čas v priebehu prípravy. Rozmrazovanie potravín nebolo nikdy rýchlejšie ani jednoduchšie. Pred podávaním zohrejte taniere, aby ste si doma vytvorili zážitok z reštaurácie. Udržujte jedlo teplé, kým sa ešte varí ďalšia časť chodu alebo ak potrebujete jedlo odložiť.
 | Rozmrazovanie
Jemne rozmrazuje mrazené potraviny, aby ste pri varení získali tú najlepšiu chuť. Ventilátor v rúre zabezpečuje rovnomernú cirkuláciu vzduchu a skracuje dobu rozmrazovania o polovicu v porovnaní s rozmrazovaním na pracovnej doske.
Odporúčané použitie:
- Použite strednú úroveň rúry.
- Pre dosiahnutie najlepších výsledkov vyberte potraviny z obalu a položte ich na tanier vhodný do rúry
|
 | Udržovať v teple
Uvarené jedlo zostáva teplé a pripravené na podávanie. Rúra udržiava rovnomernú teplotu, aby sa zabránilo prepečeniu. |
 | Ohrievanie tanierov
Pred podávaním taniere jemne zohrejte, aby jedlo počas podávania nevychladlo.
Odporúčané použitie:
- Naskladané taniere otočte každých pár minút, aby sa teplo rovnomerne rozložilo
|
Špeciálne ponuky
Vaša rúra môže byť vybavená funkciami, ktoré vám umožnia špecifickú prípravu. Vďaka špeciálnym funkciám môžete doma ľahko pripraviť pizzu ako v pizzerii, zavárať ovocie a zeleninu, nechať cesto kysnúť alebo vyskúšať pomalé pečenie.
 | Pizza
Cesto rovnomerne upečieme s chrumkavou kôrkou. Vhodné na pizzu, quiche alebo koláč.
Odporúčané použitie:
Zistite viac o tom, ako používať funkciu pizza . |
 | Zaváranie
Získajte šťavnaté ovocie a zeleninu zavárané pri nízkej teplote.
Odporúčané použitie:
- Použite spodnú úroveň roštu
- Na dosiahnutie najlepších výsledkov používajte nádoby, ktoré sa uzatvárajú pomocou svorky. Vyhnite sa pohárom so skrutkovacími uzávermi alebo kovovým plechovkám.
- Dbajte o to, aby sa poháre v rúre nedotýkali
|
 | Pomalé varenie
Jedlo pečte dlhšiu dobu pri nízkej teplote, aby ste zachovali živiny a dosiahli jemné výsledky. Vhodné na dusenú zeleninu alebo bôčik. |
 | Kysnutie cesta
Pomáha cestu pred pečením kysnúť pri stabilnej teplote a vlhkosti. Môžete použiť menšie množstvo droždia, aby ste dosiahli dobré výsledky za 1-2 hodiny v závislosti od ingrediencií.
Odporúčané použitie:
- Použite spodnú úroveň roštu
- Cesto nie je potrebné prikrývať
- Vyhnite sa príliš dlhému kysnutiu
|
Ďalšie informácie o vašom konkrétnom modeli rúry nájdete v používateľskej príručke.
Návod na použitie nájdete tu.