Ako používať teplotnú sondu v rúre Electrolux

Riešenie

Teplotná sonda je praktické príslušenstvo, ktoré meria teplotu vnútri produktu. Ľahko sa používa a poskytuje istotu, že vaše jedlo je vždy správne uvarené. Teplotná sonda je súčasťou vybraných modelov rúr Electrolux.

Čo je teplotná sonda a prečo by ste ju mali používať?

Teplotná sonda meria teplotu vnútri pokrmu a je ideálnym pomocníkom najmä pri príprave mäsa, rýb a hydiny. Využiť ju však môžete aj v ďalších receptoch.

S jej pomocou dosiahnete vždy správnu teplotu vnútri vášho pokrmu a nemôže sa tak stať, že by bol uvarený príliš alebo málo. Nemusíte si robiť starosti ani s dĺžkou varenia, teplota vnútri presne určí, ako dlho má pokrm zostať v rúre.

Ako používať teplotnú sondu

Pri varení s teplotnou sondou je potrebné nastaviť dve teploty: teplotu rúry a cieľovú teplotu stredu vášho pokrmu.

1. Zapichnite teplotnú sondu do pokrmu

2. Zapojte teplotnú sondu do rúry. Uistite sa, že je úplne zasunutá do zásuvky

  • Zásuvka sa na väčšine našich modelov nachádza v pravom hornom rohu predného rámu a je prístupná, keď sú dvierka rúry otvorené

3. Nastavte funkciu ohrevu a teplotu rúry

5. Stlačte START

6. Teraz je teplotná sonda aktívna a hneď, ako sa dosiahne požadovaná vnútorná teplota jedla, zaznie alarm

Tipy a triky

Teplotnú sondu možno v mnohých prípadoch použiť aj pri AssistedCooking – môžete si ju zvoliť, keď vám to navrhne navigácia AssistedCooking buď na rúre, alebo v aplikácii, ak máte rúru s konektivitou. Ďalšou možnosťou je nastaviť stupeň prepečenia, teda rare, medium alebo well done, podľa vašich preferencií.

Najlepšie výsledky dosiahnete zapichnutím špičky potravinového senzora do stredu alebo najhrubšej časti pokrmu. Uistite sa, že aspoň ¾ teplotnej sondy je vo vnútri jedla.

V optimálnom prípade by suroviny mali mať izbovú teplotu predtým, ako začnete variť. Teplotná sonda nebude fungovať, ak je jedlo príliš studené alebo nie je úplne rozmrazené.

Kliknite sem a dozviete sa viac o AssistedCooking.

Varovanie

  • Používajte iba originálnu teplotnú sondu AEG alebo originálne náhradné diely.
  • Dbajte na to, aby ste medzi grilovacími prvkami a káblom sondy jedla ponechali niekoľko centimetrovú medzeru, aby ste zabránili jej poškodeniu nadmerným teplom.
  • Dávajte pozor, aby ste sa nepopálili pri vkladaní teplotnej sondy do predhriatej rúry.
  • Po použití vždy vyberte teplotnú sondu zvnútra rúry. Dávajte pozor, aby ste sa nepopálili, pretože teplotná sonda aj rúra budú horúce.
  • Nepoužívajte teplotnú sondu na tekutiny.

Ďalšie informácie o vašom konkrétnom modeli rúry nájdete v používateľskej príručke. Tu môžete

nájsť svoj návod na použitie.

Teraz, keď už viete, ako používať teplotnú sondu, možno sa budete chcieť dozvedieť viac o vašej rúre.

Kliknutím sem zobrazíte prehľad funkcií rúry a symbolov.

Bol tento článok užitočný?

Zaregistrujte svoje produkty

Zaregistrujte svoje produkty prostredníctvom MyElectrolux a nájdite všetko, čo potrebujete, na jednom mieste.

Registrovať produkt